Sådan pakker du: Den ultimative pakkeliste til rejsen
Hvad end det her er din første rejse, eller du er en erfaren globetrotter, så er det altid rart at have en liste med de nødvendige ting, som du bør pakke forud for din ferie. Du ved hvad vi mener – en omfattende, international rejse pakkeliste, som dækker alt fra nødvendighederne til toiletartiklerne – og meget mere.
Tilføj denne pakkeliste til dine bogmærker i din browser, så du altid løbende kan tjekke hvad du mangler at pakke, når du kommer tættere på rejsedagen. Den hjælper som et værktøj til at fortælle dig præcis hvad du skal pakke, uanset om du planlægger en international rejse, et weekendophold, eller en omfattende rejse jorden rundt.
Du vil være sikker på, at du har tænkt på alt, som du bør pakke – alle disse nødvendigheder, som du har brug for, for at nyde din ferie og få din rejse til at køre som smurt.
Oversigt
- Sådan pakker du: Den ultimative pakkeliste til rejsen
- Trin 1: Vælg den rigtige rejsetaske til din rejse
- Trin 2: Organiser dine ting der skal med
- Trin 3: Pak din toilettaske
- Trin 4: Forbered din håndbagage
- Trin 5: Saml vigtige rejsedokumenter, kontanter, kreditkort og din pakkeliste
- Trin 6: Overvej rejsesikkerhed
- Trin 7: Forbered dit hjem
- Pakkeliste til børn
Trin 1: Vælg den rigtige rejsetaske til din rejse
Før du overhovedet begynder at tænke over hvad du skal have med, er det vigtigt at finde en rejsetaske, der for er det også punkt 1 på vores pakkeliste, en rejsetaske som er alsidig, samtidig med at den kan indeholde alle dine ting, og er nem at have med. Tænk over rejsetiden, om det er en international rejse, om du bruger lavprisselskaber, og din primære aktivitet – alle disse overvejelser er nødvendige for at finde den rigtige taske, som egner sig bedst til netop din rejse.
Uanset hvor du tænker at rejse hen, så vælg en rejsetaske som er alsidig, let, og stor nok til at indeholde alle dine rejsenødvendigheder. Den vigtigste beslutning (angående bagage), er at købe en taske som har en god garanti som f.eks en Rimowa. At rejse med en kuffert som har et ødelagt hjul, håndtag, eller lynlås er det værste! Mærker af ordentlig kvalitet er ofte dyrere, men bestemt det værd.
- Kuffert på hjul: Lad os bare indrømme det. Hjul er fede at have. Der er ingen grund til at bære alt dit udstyr på ryggen, eller i en håndtaske, hvis du ved, at du er på vej til en by med gode veje og fortove.
- 4 hjul: Når du fylder din 2-hjulede kuffert op, kan vægten godt gå hen og blive et problem – specielt hvis du skal gå langt med den. Overvej en 4-hjulet kuffert, så du ikke belaster dit håndled så meget, og nemt kan rulle din oppakning ved siden af dig.
- Duffel Bag: De er simple, de vejer ikke særlig meget, og så er mange af dem ofte utrolig slidstærke. Sving den over din skulder, eller smid nogle hjul på den, og så afsted. Duffel bags er den mest alsidige måde at opbevare din bagage på.
- Rygsæk på hjul: Hvis du går igennem forskellige typer terræn, eller ofte skifter fra lufthavn til beton, så er det super smart at have en rygsæk med mulighed for at rulle den, eller bære den som en rygsæk eller som duffel bag.
- Rejserygsæk: Hvis du ikke har lyst til at have den ekstra vægt, som hjul tilfører, så vil du være glad for en rejserygsæk, som betyder mobilitet uden brug af hænder, og ultimativ alsidighed.
- Håndbagage: Hvis det er muligt, så forsøg at rejse med håndbagage. Det betyder at du sparer tid i lufthavnen, du sparer penge på check-in-gebyrer, flyselskabet mister ikke din bagage, du har alt du skal bruge på dig hele tiden, du skal ikke vente på at få din bagage udleveret … og listen fortsætter. Men vær her opmærksom på flyselskabets regler med størrelse på din bagage og specielt din håndbagage
Trin 2: Organiser dine ting der skal med
Hvis du påtænker at lave mange forskellige aktiviteter på din rejse, så har du brug for en del udstyr i din kuffert. At holde alt i den skønneste orden kan være en udfordring. En af de bedste ting, du kan gøre, når du pakker til enhver rejse – specielt en der kræver mange forskellige lag tøj – er at organisere dine ting i en pakkepose, også kaldet en packing cube.
Der findes tonsvis af pakkeposer, som er lavet specifikt til at holde alt i den skønneste orden, så du ved præcis hvor alt er, og som gør det nemmere at organisere dit tøj, og pakke det kompakt, som i sidste ende gør, at du har mere plads. Hvorfor bruge tid på at pakke ud, når du med en packing cube kan pakke dine ting direkte ud i hotellets skuffe, og hurtigt kan pakke det sammen igen, så du problemfrit kommer fra et sted til det næste, uden at skulle omarrangere hele din taske hver gang?
Undrer du dig over hvordan man bruger de smarte pakkeposer? Basalt set, så går det ud på at holde dit tøj organiseret i afdelinger baseret på tøjets type og hvad det bruges til. Der findes f.eks. packing cubes med lynlås, som kommer i alle former og størrelser, som gør det nemt og hurtigt altid at komme til dine ting, som du kan få brug for på din rejse. Du kan vælge at pakke dit tøj i kompressionsposer, som kan få dit tøj til at fylde op til 80% mindre – dette er f.eks. super smart til bl.a. sweatere og jakker.
En anden måde at bruge de såkaldte packing cubes er ved at organisere alle dine nødvendigheder efter elementtype. Hold alle dine skjorter samlet, alle dine bukser samlet, alt dit undertøj samlet, og alle dine jakker samlet. Hvis dagene ikke er planlagt til punkt og prikke, eller hellere vil vælge dagens outfit på dagen, så ved du præcis hvor du har de forskellige typer af tøj.
Et andet produkt man kan bruge til at organisere dine ting er en “passport wallet” eller på danske en pasholder, den kan holde dine rejsekreditkort, bonuskort, en lille kuglepen, begge både packing cubes og en passport wallet er vigtige at pakke og have på din pakkeliste.
Pakkeliste tøj:
Det basale
- Let tøj, som kan tages på i lag
- Langærmede skjorter
- Sweatere eller fleecejakker
- T-shirts og tank tops (husk at vise respekt overfor den kultur du besøger)
- Bukser og/eller shorts
- Bælte
- Sokker (uldsokker er bedst for vandring)
- Komfortable sko til de lange dage
- Regnjakke, windbreaker eller paraply
- Nattøj
- Undertøj
- Solbrille- og brilleetui
- Kjoler og/eller nederdele
- Smykker
- Hat eller solhat
- Halstørklæde
- Svømmedragt eller svømmebukser
- Mobiltelefon og oplader
- Rejsehøjttaler
- Rejsepude, sovemasker og ørepropper
- Elektriske omformere og adaptere
- Rejseapps, som hjælper med sprog, rejsevejledning og valutakonvertering
Du bør pakke praktisk (men ikke meget) tøj, hvis din rejse tager dig mange forskellige steder hen, og omvendt hvis du bliver i en bestemt form for klima. At have en pakkeliste med forskellige muligheder betyder ikke, at du pakker for meget – det bør du ikke gøre.
Bare du husker at pakke smart. Inkluder tøj som kan bruges på dine daglige eventyr, men også kan være en del af et pænt outfit med et par andre sko og et halstørklæde. Du bør også overveje tøj, som er myggeafvisende, hvis du er i områder, hvor det kan være et problem.
Tænk også over hvis du rejser med fruen, en helt pakket kuffert på udvejen kan mindste hendes indkøb, da der ikke er plads i kufferten hjem 😉
Trin 3: Pak din toilettaske
Hvis du har din toilettaske på dig, så husk at holde den let ved ikke at fylde for meget i, og at holde den TSA-kompatibel. TSA 3-1-1-reglen gør det let at huske: Væsker, gel, sprayflasker og cremer må maksimalt være 100ml eller mindre pr. beholder, og de skal opbevares i en klar lynlåspose. Dette gælder kun din carry on, og ikke den toilettaske der skal ned i din kuffert.
Pakkeliste over rejsenødvendigheder til din toilettaske:
Det basale
- Tandbørste, tandpasta, tandtråd, mundskyld
- Hårbørste eller kam og hårelastikker
- Deodorant
- Shampoo og conditioner
- Solcreme og ansigtscreme med solfaktor
- Makeup
- Ansigtsrens og/eller makeupfjerner og vatpinde
- Natcreme
- Læbepomade med solfaktor og læbestift eller lip gloss
- Personlig hygiejne produkter
- Feminine hygiejne produkter
- Ekstra kontaktlinser, linsevæske og opbevaring
- Briller og solbriller
- Receptpligtig medicin med mærkat
Ekstra
- Parfume
- Minispejl
- Hårprodukter som hårspray, hårgele og skægolie
- Tøjsnor og vaskemiddel
- Barberingsgrej
- Sysæt og pletfjerner
- Lommetørklæder og toiletpapir
- Rejsehåndklæde
- Negleklippere
Sikkerhed på rejsen
Så snart du beslutter dig for at rejse udenlands, så tjek Udenrigsministeriets rejsevejledning for det specifikke land. Om du vælger at blive vaccineret eller ej, er dit eget valg, men mange vaccinationer kræver at du får dem minimum 2 måneder før du rejser. Så husk at holde dig informeret!
Godt at have med:
- Førstehjælpskasse (bandage, gazebind, plastre osv.)
- Personlige recepter
- Smertestillende og feberstillende medicin (også til børn, hvis du rejser med dem)
- Termometer
- Medicin mod forkølelse
- Medicin mod diarré og forstoppelse
- Allergimedicin
- Binyrebarkhormoncreme (mod hudirritation)
- Multivitaminer
- Aftersun
- Insektafviser / insektnet / creme mod myggestik
- Medicin mod køresyge
- Medicin mod højdesyge
- Øjendråber
- Medicin og vaccinationer til det specifikke land
Ekstra
- Håndsprit og vådservietter
- Receptpligtig medicin i original emballage (hav disse i håndbagage, så du stadig har dem, hvis lufthavnspersonalet smider din bagage væk)
- Sovemedicin
Trin 4: Forbered din håndbagage
Det næste du bør have styr på, er at forberede en pakkeliste til de ting, som du har i din håndbagage, som er alt det, du gerne vil have med ombord på flyet. Det er altid en god ide at have en ekstra sæt tøj (eller to), og et par få nødvendige toiletsager med, i tilfælde af at din bagage bliver væk.
Hvis du rejser til flere destinationer, så vær sikker på at din lille rygsæk har ting med, som kan gøre en eventuel tog-, båd- eller bustur en smule nemmere. Det er altid rart at have en taske, som er nem at få adgang til, så du ikke skal rode rundt i din kuffert hver gang du skal have fat i din sovemaske. Men husk, at du kommer til at bære det, så husk at holde det let.
Vi foreslår at du overvejer at bruge en rygsæk, skuldertaske eller en hoftetaske. Her er nogle gode ting at have i sin håndbagage:
Teknologi
- Mobiltelefon og oplader (powerbank)
- Bærbar, iPad, eller e-bogslæser og lader(e)
- Høretelefoner (overvej støjdæmpende høretelefoner, hvis du er sensitiv overfor lyd)
- Kamera og GoPro/videokamera, et hukommelseskort, og oplader
- Rejseadapter
- Et tip er at hvis du rejser med børn og har netflix appen, så kan du downloade forskellige film sådan du kan se dem når du er i flyet uden wifi, der gør turen meget bedre for alle.
Rejsekomfort, underholdning og information
- Rejsepude, tæppe, sovemaske og ørepropper
- Rejsejournal og pen
- Bøger og magasiner
- Kortspil og rejsespil
- Læbepomade og creme
- Vandflaske (fyld den op når du er kommet igennem security)
- Rejsevejledninger, kort over dit rejseområde, ordbøger til oversættelse (hvis du skal bruge disse så snart du ankommer, så læg dem i din håndbagage)
Trin 5: Saml vigtige rejsedokumenter, kontanter, kreditkort og din pakkeliste
Start med at organisere alle dine vigtige dokumenter. Dette vil f.eks. være dit pas, ID, kreditkort, kontanter, dokumenter, boardingpas osv. Ved at have alle dine vigtige ting samlet, kan du hurtigere tjekke, at du stadig har det hele.
Er du ikke sikker på hvad du mangler? Så er der her en international rejse-tjekliste, i forhold til dokumenter:
- Pas og eventuelt visum (enkelte lande f.eks USA kræver godkendt visum før indrejse)
- ID og eventuelt studiekort (nogle firmaer tilbyder rabat til studerende mod fremvisning af studiekort, i forbindelse med rejse)
- Kontanter og kreditkort (ring til din bank inden du rejser for at informere dem om din rejse, ellers kan de af sikkerhedsmæssige årsager lukke dit kort, for at forhindre eventuel svindel)
- Sygesikringsbevis
- Information om rejseforsikring
- Reservationspapirer og rutevejledninger (print dem ud, og gem dem også elektronisk – så er du sikker på at du altid kan finde dem)
- Hotel eller kontaktpersonsinformation (hvis du f.eks. har booket en pakkerejse)
- Billetter til transport (fly, tog, bus, bil, osv.)
- Kontakter i tilfælde af nødsituationer og vigtige adresser
- Kopier af alle kort, i tilfælde af at du mister din pung
- Guidebøger og kort over området
Rejsetip: Så snart du booker en rejse, er det en god ide at tjekke at dit pas og andre ID-kort ikke er udløbet, og at de ikke udløber mens du er ude at rejse.
Trin 6: Overvej rejsesikkerhed
I de fleste større byer, bør turister altid være opmærksomme på lommetyve. Den nemmeste måde at sikre dine værdigenstande på, er ved at holde dem skjult og tæt på dig. Dette kan eksempelvis være ved at skjule det indenunder tøjet.
Måder at sikre dine værdigenstande
- Pengebælte eller en skjult lomme
- Halspung
- Sikkerhedslås til kufferten
- Reflekser, så du lettere kan ses
- Pandelampe (hellere være sikker end uforberedt)
At have et pengebælte eller en halspung gør det nemmere at holde dine værdigenstande tæt på dig, og væk fra tyve. Overvej hvilken løsning der passer bedst til dig, og hvilken form for rejse, du er på. Overvej også en pung med RFID-beskyttelse, så tyve ikke kan få adgang til dine kreditkort igennem dit tøj). Dukan forresten læse mere om RFID i vores artikel: Hvad er RFID?
Trin 7: Forbered dit hjem
Hvis du er ude at rejse, så er det essentielt at sikre dit hus, før du rejser. Her er nogle simple ting at tænke igennem, før du tager til lufthavnen. (Og ja, denne rejse tjekkeliste indeholder også hjælp til dit hjem).
- Få en nabo til at tømme postkassen
- Stop levering af aviser og reklamer (ingen grund til at spilde papir!)
- Få sat en automatisk svarer op på din mail (medmindre du kan tjekke mails på farten)
- Sørg for at eventuelle dyr kan passes, og glem ikke haven og planter
- Forudbetal dine regninger
- Har du børn, så husk at fortælle institutionen om rejsen, og sørg for at få eventuelle lektier med på rejsen (undskyld unger)
- Tøm køleskabet for varer, som udløber, mens du er ude at rejse
- Tag elektroniske apparater ud af stikkontakten
- Sluk aircondition
- Opbevar værdigenstande et sikkert sted
- Giv en husnøgle og en rejseplan til en betroet bekendt
- Giv fly- og hoteloplysninger til en bekendt
- Tjek at alt er i den skønneste orden med flyselskabet, før du tager til lufthavnen
- Har naboen 2 biler, så kan de måske være søde at parkere den ene i din indkørsel.
Pakkeliste til børn
Ferien er bestilt og familien glæder sig til at komme afsted, så taskerne skal pakkes og hver især har sine behov for hvad der skal med i kufferten. Har I børn med på rejsen, vil der alt efter alderen også være forskel på hvad I skal huske at pakke ned.
Om det ene eller det andet skal med er, og vil der altid være forskellige meninger om. Men om det nødvendigt, eller bare rart at have med, bør spille ind når der pakkes til ferien.
Rejser familien til en charterdestination, er der som regel ikke de store vanskeligheder med at finde ting, hvis I glemt at pakke dem ned. Dette gør sig ofte også gældende hvis rejsen er oversøisk.
Supermarkeder og specialforretninger på destinationerne bugner med alt muligt, så at finde det manglende er sjældent det store problem. Men selvfølgelig er det rart at have husket det hele hjemmefra, så man ikke skal bruge yderligere penge når man kommer frem.
Er du til økologi og varer som ikke er tilsat diverse parfumer og andet, så er det anderledes svært at finde. Her er det så mere vigtig at være godt forberedt, og huske alt det nødvendige hjemmefra.
Er ferien en længere en af slagsen, så kan det godt være svært at pakke alt man får brug for. Her skal man gøre sit hjemmearbejde og undersøge destinationen for handlemuligheder, så der måske er noget man kan undvære i kufferten. Ganske enkelt fordi det er lettere at købe når man ankommer, og i løbet af ferien.
Pakkeliste børn katagorier
- Tøj
- Mad
- Plejeprodukter
- Rejseapotek
- Praktisk
- Legetøj
Pakkeliste til børn: Tøj
Mængden af tøj der skal pakkes, kommer naturligvis an på hvor længe ferien varer. Der er forskel på om I skal være afsted en eller to uger, samt hvor I skal hen (hvad angår temperatur og dermed krævet påklædning)
Hvis I skal være væk længe og dermed måske skal have vasket noget tøj undervejs, for at spare på mængden af pakket tøj, så skal I nok ikke tage det dyreste tøj med i kufferten. Det kan være svært at komme til at vaske tøj som I plejer derhjemme, så tænk over hvilket tøj der medbringes.
Når turen går til en varm og måske fugtig destination, så kræves der mindre og tyndere tøj. Så medbring hvad du ellers ville give dit barn på derhjemme på en varm sommerdag. Det er desuden fornuftigt at have sæt med der kan sammensættes på flere forskellige måder, så man dermed skaber nye sæt tøj, og kan have mindre med i kufferten.
- Undertøj
- Strømper
- Shorts/nederdel/kjole
- Tynde bukser
- Tynde T-shirt m. korte og lange ærmer
- UV-T-shirt – et must til ungerne, hvis destinationen er meget solrig, og solens stråler brænder hårdt i løbet af dagen. Kan med fordel også købes med lange ærmer, og bruges når der bades som beskyttelse mod solen.
- Nattøj
- En varm trøje
- Regntøj
- Gode vandresko
- Sandaler/klipklappere/badesko
- UV-badetøj – badetøj som er beregnet til at beskytte barnet mod solens stråler under badning
- Solhat eller kasket
Pakkeliste til børn: Mad
Børn har let ved at omstille sig, langt bedre end de voksne. Men der vil stadig være situationer hvor du måske har brug for at have noget genkendeligt hjemmefra. Har du børn som kræver noget specielt, så tag det gerne med hjemmefra, så du ikke pludselig står og mangler det.
Er børnene kræsne så kan man som regel få sådan noget som havregryn, brød og frugt på de fleste rejsedestinationer. Er jeres hotel internationalt, så vil I ofte også kunne finde genkendelige retter der, så børnene kan få noget at spise, selvom de er kræsne.
Er man lidt mere i tvivl om hvad der serveres der hvor ferien går hen, så kan man for eksempel selv medbringe: Havregryn, rugbrød, knækbrød. Husk at der visse steder er restriktioner på hvad du må indføre, så undersøg dette før du pakker alt for mange madvarer ned.
Pak eventuelt: drikkedunke, madkasser og en lille køletaske da I måske får brug for disse ting når I skal ud på ture, eller bare ligge og dase på en lækker sandstrand.
Pakkeliste til børn: Plejeprodukter
Når man taler plejeprodukter, så kan det være meget individuelt hvad der skal bruges. Det kommer ofte an på barnets alder om man skal medbringe det ene eller det andet.
Er det mindre børn du har med på rejsen, skal der måske medbringes bleer, vådservietter og lignende. Her kan du med fordel medbringe til den første uge hvis I skal på en længere ferie, eller skal et sted hen hvor det ikke lige er sædvane at de har bleer liggende på hylderne i supermarkederne.
Ellers kunne en huskeseddel se således ud:
- Vådservietter
- Bleer
- Håndsprit
- Tandbørste og tandpasta
- En mild sæbe uden parfume
- Fugtighedscreme, myggespray og selvfølgelig en solcreme med høj faktor (30-50)
Uanset dine børns alder, så er solcremen noget af det vigtigste du kan pakke ned. Både på grund af beskyttelsen, men også fordi solcremer i udlandet ikke skal leve op til de samme høje standarter som herhjemme i Danmark.
Pakkeliste til børn: Rejseapoteket
Det er en god ting at have de mest almindelige apoteksvarer med hjemmefra, så man er sikker på at kunne få fat i det nødvendige. Ikke alle destinationer vil kunne tilbyde dig det som du er vant til at bruge, så et mindre rejseapotek er klart at anbefale.
Det behøver slet ikke at fylde meget, eller være særlig avanceret.
- Børnepanodil
- Lokalbedøvende creme – hvis børnene skulle blive stukket af myg for eksempel
- Termometer
- Plaster – til små rifter og sår, børn leger jo og der kan lige som derhjemme ske små uheld
- Pincet/neglesaks
- Desinficerende middel
Med disse få ting kan I komme langt hvis børnene får små rifter, bliver stukket af en myg, eller får hovedpine. Samtidig fylder disse ting ikke meget i kufferten, men de kan blive særdeles rare at have. Det er jo ikke kun derhjemme at man kan få brug for lidt hjælp når noget gør ond eller svier.
Pakkeliste til børn: Praktisk
De lidt mere praktiske ting skal også overvejes. Hvad skal vi tage med, og hvad kan vi eventuelt købe eller leje på stedet. Når der skal tænkes praktisk, er det alt for snorkeludstyr til klapvognen der gør det at komme rundt lettere.
- Solbriller
- Rejseforsikring/pas/billetter/kørekort/penge
- Kamera/telefon
- Vaccinationskort
- Læsestof til godnathistorien
- Klapvogn – sammenklaplig
- Adapter til opladning af telefon
- Sutter hvis børnene behøver sådan en
- Bæresele såfremt det er helt små børn – kan være mere praktisk end klapvognen på nogle ferierejser
Man kan også pakke sådan noget som snorkeludstyr, selepude, redningsveste, håndklæder og så videre, men langt det meste af disse ting, vil kunne lejes/lånes eller købes på din rejsedestination. Det bør du undersøge før I tager afsted, da det kan spare dig for en masse plads og vægt i dine kufferter ikke at skulle pakke disse ting ned.
Det vil naturligvis også komme an på hvor din ferie går hen, om der er brug for det ene eller det andet. Men rejser du med små børn skal du i hvert fald tænke sikkerhed først. Har jeg muligheden for at få det jeg skal bruge på stedet, eller skal jeg medbringe for at sikre det er til stede. Det skulle jo gerne være en dejlig, men også sikker ferie I skal på.
Pakkeliste til børn: Legetøj
Skal I opholde jer en del på stranden er det måske en god idé at pakke lidt legetøj til de mindre børn. Der findes mange forskellige slags, også noget som kan foldes sammen og dermed fylde mindre. Til de lidt større børn er det måske mere svømmeveste og snorkeludstyr der er brug for, og det kan I måske købe eller leje på feriestedet.
Til de mindre kan overvejes for eksempel spand, skovl og forme til sandkager/bygningsværker på stranden.
Man kan også overveje at lade barnet/børnene pakke deres egen lille kuffert med legetøj. Find en lille kuffert og giv barnet lov til at tage med hvad der kan være i den. Det vil de fleste børn synes er sjovt, og så får de lov til at være med, også til forberedelserne.
Er børnene lidt ældre er det måske mere elektronikken der tæller, såsom en Ipad med film og spil eller deres telefon hvor der også er installeret diverse spil. Her er det så nok værd at overveje at pakke et par hovedtelefoner ned, så lyden ikke generer andre.
Pakkeliste til børn: Sidst, men absolut ikke mindst
Inden I skal afsted på drømmerejsen, så brug gerne lidt tid og kræfter på at undersøge destinationen. Om det er muligt at handle det man mangler, om hotellet tilbyder en barneseng/højstol, om det er muligt at leje diverse ting til oplevelserne, såsom snorkel og svømmeudstyr og til sidst hvilke udflugter og oplevelser det er muligt at komme på.
Forskellige muligheder for udflugter, giver forskellige behov for praktisk ting. Så det er altid godt at vide hvad man skal, og hvad man eventuelt får brug for inden man begynder at pakke kufferten. At være godt forberedt, er den halve glæde ved ferien og har man børn med, er det måske endnu mere vigtigt at være godt forberedt.
Denne guide er selvfølgelig ingen facitliste, men en liste over gode råd inden du tager afsted. Du vil måske ikke være enig i det hele, men listen giver dig et godt fingerpeg om hvad du skal huske når kufferten pakkes. Du og din familie har måske andre eller yderligere ting I synes skal med, og det vil altid i sidste ende være op til jer hvad kufferten skal indeholde.
Til sidst ønsker vi bare for jer alle sammen, at I får en fantastisk ferie sammen med jeres børn!
Det var vores Pakkeliste til rejse, baseret på vores egne erfaringer fra tidligere, både de gode og de dårlige. Syntes du listen mangler noget? Meld endelig tilbage i kommentar sektionen, vi opdatere nemlig ofte vores artikler.